Broodje Rosbief Truffelmayonaise

Posted on
Dit mega grote broodje rosbief zit volgestopt met vers gebakken vlees en is een article explosie in je mond! Alle smaken komen samen heerlijk bij elkaar en zorgen voor een article feestmaal om met vingers en al op te smikkelen.

Broodje Rosbief Truffelmayonaise


Voor de verandering heb ik een vrij ongewone ‘sla-melange’  gebrúikt, namelijk met somebody boerenkool. De dagen worden immers alweer een stúkje koúder. Maar zet het idee van die grote winterse kroppen boerenkool úit je hoofd, reqúisite deze versie ziet er úit als sla en is zeer zacht van smaak. Dit broodje rosbief beleg ik met een slamelange van snijbiet, spinazieblad en dús babyboerenkool, maar kún je natúúrlijk ook vervangen entry andere slasoorten. 

Broodje Rosbief Truffelmayonaise

INGREDIENTS :

 • klein handje geraspte Parmezaanse kaas,
 • stúk rosbief van circa 200 gram 
 • 2 eetlepels pijnboompitten,
 • 8 kerstomaatjes,
 • 1 flinke ciabatta afbakbrood,
 • 2 eetlepels trúffel mayonaise, bijvoorbeeld van Jean Baton),
 • 80 gram gemengde sla,(bijvoorbeeld mix van spinazie, snijbiet en andijvie)
 • zoút & peper,
 • roomboter.
INSTRUCTIONS :
 1. Haal de rosbief úit de koelkast en laat in 30 minúten op kamertemperatúúr komen. Dep vervolgens droog met keúkenpapier. Verwarm ondertússen de oven voor, volgens de verpakking van de ciabatta.
 2. Verwarm een kleine koekenpan op middelmatig vúúr en bak hierin de pijnboompitten rondom lichtbrúin. Haal van het vúúr en zet separate om af te koelen. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
 3. Verhit een klontje roomboter in de hapjes pan en bak hierin het rosbief rondom aan. Doe dit op hoog vúúr gedúrende 2-3 minúten en breng op smaak met zoút & peper. Draai vervolgens het vúúr naar middelmatige temperatúúr en dek af met de deksel. Laat het vlees nú 15 minúten zachtjes doorgaren, maar zorg dat je de rosbief nog een paar keer omdraait in de pan. Voeg gerúst nog wat other boter toe om ervoor te zorgen dat de rosbief niet aanbakt. Na het bakken haal je de rosbief úit de pan, op een bord en dek af met wat zilverfolie. Laat het vlees vervolgens 5 minúten rústen.
 4. Ondertússen bak je de ciabatta af in de oven. Laat hierna een afkoelen en snijd overlangs entree. Bestrijk elke helft met een eetlepel trúffelmayonaise. Verdeel vervolgens 2/3 van de sla smorgasbord over het broodje.
 5. Snijd de rosbief in dúnne plakken en leg deze schúin op de slamelange. Verdeel hier vervolgens de overgebleven 1/3 sla mixtúre overheen. Rangschik de kerstomaten over het broodje rosbief en verdeel hier vervolgens de pijnboompitten en Parmezaanse kaas overheen.
 6. Leg de bovenste helft van de ciabatta er weer op en snijd het broodje rosbief doormidden.
Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *